Luonnollisessa ympäristössä kasvatettua naudan- ja karitsanlihaa

Tunnetun Naturkött-tuotemerkkimme lihatuotteet ovat peräisin eläimistä, jotka elävät koko elämänsä ulkona pääasiassa ruohoa syöden. Ruoho antaa lihalle selkeän maun ja on myös merkityksellistä ravintoa vastuullisuuden kannalta. Laiduntamiseen käytetyt maa-alueet soveltuvat nimittäin harvoin ihmisen ravinnoksi suoraan kelpaavien ruoka-aineiden viljelyyn. Naudanlihamme on peräisin Uruguaysta ja Brasiliasta, joissa kasvatusedellytykset poikkeavat varsin paljon toisistaan ennen kaikkea sääolosuhteiden ja ilmaston osalta. Kummallakin maalla on kuitenkin pitkä historia luonnollisen lihantuotannon saralla. Uruguayn pampa-aroalueella vaeltaa vapaana noin 11 miljoonaa karjaeläintä. Nämä enimmäkseen Hereford-rotuiset nautaeläimet syövät ruohoa, juovat vettä luonnonvesistä ja hakeutuvat varjoon ja tuulensuojaan eukalyptus-metsiköihin.

Uruguaysta peräisin oleva Naturkött Pampas -lihamme on mureaa, keskimarmoroitua ja erittäin maukasta naudanlihaa. Tummanpunainen valkoisten rasvajuovien halkoma liha on tyypillistä ruoholla kasvatetulle karjalle. Pienikokoisen Uruguayn pohjoispuolella sijaitsee Brasilia, Etelä-Amerikan suurin valtio. Brasilialainen Naturkött-lihamme kasvatetaan ennen kaikkea Brasilian keskiosassa sijaitsevalla trooppisella cerrado-savannialueella. Alueen lämpö ja kasvillisuus ovat omiaan tarjoamaan Nelore-karjarodulle ihanteelliset kasvuolosuhteet. Eläinten liha on suhteellisen vähärasvaista, sen marmorointi hillitty ja syvän vivahteikas maku tyypillinen ruoholla kasvaneelle karjalle.
Kaikki Naturkött-liha tuotetaan Etelä-Amerikassa oman tiimimme tiukassa valvonnassa. Uruguay kuuluu maailman kehittyneimpiin maihin lihan jäljitettävyyden osalta. Keski-Brasiliaan keskittynyt lihantuotantomme ei uhkaa maan pohjoisosissa sijaitsevaa sademetsäaluetta millään tavalla. Lue lisää aiheesta täältä. [Linkki vastuullisuus-osion Amazonin sademetsäaluetta käsittelevään kohtaan.]

Naturkött-tuotemerkin karitsanliha tuotetaan ennen kaikkea Uudessa-Seelannissa. Lammaslaumat saavat laiduntaa vapaasti Pohjois- ja Eteläsaaren kumpuilevassa maastossa. Paikalliset ihmiset ovat varsin ylpeitä laadukkaasta lampaan- ja karitsanlihastaan. Heillä on tapana sanoa, että saarten tarjoaman luonnollisen elinympäristön – avoimet laidunmaat, raikkaan ilman ja runsaan auringonpaisteen – voi huomata lihan mausta. Uusiseelantilaiset talonpojat suhtautuvat suurella intohimolla luonnon ehdoilla tapahtuvaan lampaiden kasvatukseen, kuten jo useat sukupolvet ovat tehneet ennen heitä. Itsestään selvä tavoite on luovuttaa vastuullisen maatalouden periaatteet jälleen eteenpäin seuraavalle sukupolvelle. Naturkött-tuotemerkkimme tuotteita löytyy sekä ravintoloille että vähittäiskaupoille suunnatuista valikoimistamme.