Maailman kuuluisinta porsaanlihaa

Maailmankuulut Iberico-porsaat elävät vapaina dehesa-tammimetsissä. Tämä korkealla sijaitseva tasankoalue Espanjan ja Portugalin raja-alueella tarjoaa porsaille rikkaat ja biologisesti moninaiset kasvuolosuhteet. Iberico-liha jaetaan eri laatuluokkiin. Näistä luokitteluista korkein on Iberico Bellota -luokittelu, jonka saa vain noin 10 % kaikesta Iberico-lihasta. Me Norvidalla olemme valinneet valikoimiimme juuri tämän lihan.
Det är den vi på Norvida har valt att sälja.

Porsaat laiduntavat ruohoa, yrttejä sekä pensaiden lehtiä. Syyskuun lopussa kypsyvät niiden suosikkiruokiin kuuluvat tammenterhot, jotka putoavat maahan. Tästä alkaa ”montanera”-kausi, joka on kasvatuksen viimeinen vaihe ennen kuin porsaat teurastetaan ja paloitellaan Guijuelon kaupungissa. Tammenterhojen maku sekä rasva- ja ravintoainepitoisuus ja se seikka, että porsaat liikkuvat paljon ruoan perässä antavat Iberico Bellota -lihalle sen tunnusomaisen marmoroinnin ja mureuden sekä kauniin, pähkinäisen värisävyn. Liha ei muistuta ”tavallista” porsaanlihaa vaan tuo mieleen ennemminkin laadukkaan naudanlihan. IberiQ-tuotemerkin Iberico Bellota -porsaanlihaa on saatavilla palvelutiskille sekä ravintoloihin.