land-brasilien
Brasilia
Brasilia on monen tuotteen kohdalla maailman suurin elintarvikkeiden vientimaa. Naudanliha on historiallisesti ollut tärkein vientituote. Viime vuosina Brasilia on kehittänyt tuotantoaan monien muiden tuotteiden kohdalla, mm. broilerinlihan kohdalla.

Ilmasto on suurissa osissa Brasiliaa hyvin lämmin ja osan vuotta myös kuiva. Tämä vaikuttaa siihen, millä ehdoilla tuotantoa voidaan harjoittaa. Suurimmassa osassa Brasiliaa kasvatetaan Sebu-rotuun kuuluvia eläimiä. Tämä rotu selviytyy kuumasta ilmastosta ja sietää myös selvästi paremmin trooppisessa ilmastossa esiintyviä loiseliöitä. Kuivat kaudet merkitsevät sitä, että lisäruokinta on käytännössä välttämätöntä, jos loppukasvatus osuu kuivaan vuodenaikaan. Näin estetään eläinten nälkiintyminen ja saadaan tasalaatuista lihaa ympäri vuoden.

Brasilian elintarvikesektorin voimakas kasvu ja usko tulevaisuuteen ovat merkinneet investointeja uudenaikaisiin laitoksiin, jotka ovat korkeinta kansainvälistä tasoa. Tämä merkitsee sitä, että edellytykset tasa- ja korkealaatuisen lihan tuottamiseen ovat olemassa. Brasiliasta tuleva naudanliha markkinoidaan Naturkött®-tuotemerkillä.

Brasiliassa on myös hyvät edellytykset heinän viljelylle, ja lisäksi siellä on suuria alueita, jotka sopivat maissin ja soijan kasvatukseen. Vaikka sekä soijan että maissin vienti on suurta, kannattaa rehu sekä taloudellisista että ympäristöllisistä syistä jalostaa siellä, missä sitä viljellään. Rehunviljelyn ja eläintenkasvatuksen integroinnilla saadaan vähennettyä kuljetuksia ja luotua paremmat edellytykset kiertokululle, kun eläinten tuottama lanta voidaan levittää sille maa-alueelle, jolla rehua viljellään.

Edullisen, paikallisen rehun saatavuus ja tehokas teollisuustoiminta ovat syy siihen, että Brasilia on maailman suurin broilerinlihan viejä.

Norvida myy Brasiliasta peräisin olevia, jalostettuja broilerituotteita Happy Chef® -tuotemerkillä.