Biff_med_kappa

KAPALLINEN NAUDAN ULKO FILÉE

,

Ulkofilée josta ei ole poistettu rasvakappaa antaa huomattavasti paremmat lähtökohdat onnistuneelle grillaamiselle, kuin putsattu liha. Maku on rasvassa ja rasvan tulee olla lihassa koko grillaamisen ajan.

 

Entrecote

ENTRECÔTE

,

Monien suosikki grilliin! Hienon rakenteen ja syiden sisäisen rasvan ansiosta on ENTRECOTE maukas ja mehukas. Liha on naudan etuosan selkäpuolelta. Sopii grillattavaksi kokonaisena tai siivuina, jotka ovat 20-25 mm paksuja.

 

Oxfile

HÄRÄNFILEE

,

Häränfilee on lepotilassa olevaa lihasta, mikä tekee siitä hyvin mureaa. Liha on useimmiten todella vähärasvaista, minkä vuoksi siinä itsessään ei ole kovin paljon makua. Näin ollen siihen kannattaa yhdistää erilaisia kastikkeita ja lisukkeita. On muistettava, että vähärasvaisesta lihasta voi helposti tulla kuivaa, jos se valmistetaan liian rankasti. Häränfilee on tapana jakaa erilaisiin käyttöalueisiin riippuen siitä, mitä osaa siitä käytetään.

Paksumpi pää = Chateau Briand, keskiosa = Tournedos, ohuempi pää = Rydbergin pihvi.

 

Sopii parhaiten valmistettavaksi kokonaisena, sopii fondueen tai paistettavaksi/grillattavaksi 20-30 mm:n paksuisina viipaleina.

 

 

Picanha_culotte_not

PICANHA / CULOTTE

,

Pala aitoa CHURRASCOa! Erittäin maukas naudan osa, joka on yhtä suosittu Etelä-Amerikassa kuin härän filée täällä. Liha on anatomisesti osa ulkopaistia ja paahtopaistin läppää. Lihan rakenne on hiukan paksusyisempi ja anta hyvän suutuntuman. Rasvakapan ansiosta on liha erittäin hyvä ja maukasta. Sopii erinomaisesti grillattavaksi kokonaisena tai paloina vartaassa.

 

Rostas

PAAHTOPAISTIFILEE

,

Paahtopaistifilee tunnetaan myös nimellä Oskarinfilée. Se on paahtopaistista erotettu osa, ja on mureimpia lihanosia häränfileen jälkeen. Paahtopaistifilée sopii erinomaisesti esimerkiksi fondueen. Lihassyyt kulkevat hieman vinosti, joten on tärkeää leikata liha poikkisyin.

 

Rostbiff_not

PAAHTOPAISTI

,

Paahtopaisti on yksi myydyimmistä paisteista Suomessa. Paahtopaisti on raken-teeltaan hienojakoista ja siitä on helppo valmistaa hyvää ruokaa. Sopii hyvin uunipaistiksi, patoihin ja jopa pihveiksi. Paahtopaisti on parhaimmillaan kypsyysasteella medium miinus.