mamma_barn
transport
Paahtopaisti
Ota liha ajoissa esille, jotta se ei ole jääkaappikylmää. Pyyhi mahdollinen neste pois.

Lihan kypsennys pannulla tai grillissä
Leikkaa liha 1½ -2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita liha kuumalle pannulle ja paista 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta (medium).

Kokonainen pala uunissa
Jos mahdollista, kypsennä liha alhaisessa lämpötilassa. Näin lihassa säilyy enemmän nestettä ja siitä tulee mehevämpää.
Uunin lämpötila: 125 °C, kiertoilmauunissa: 100° C
Raaka: 56 °C
Medium: 58 °C
Kypsä: 64 °C

Ota liha uunista ja anna sen levätä alumiinifolioon tai voipaperiin käärittynä n. 20 minuuttia. Tällöin liha ehtii vetäytyä ja neste pysyy lihan sisällä viipaloitaessa.