KARITSAN PAAHTOPAISTI

,

Upea annoskokoinen karitsan paahtopaisti on lautasen kunkku, niin pihvinä kuin paistina. Murea, kalvoton, vähärasvainen ja helppo valmistaa. Esimerkiksi näin: Paista pinnat kiinni pannulla ja kypsennä 10–20 minuuttia uunissa (150 astetta), haluamaasi kypsyysasteeseen.

 

KARITSANPAISTI

,

Nuoren lampaan eli karitsan liha on luonnostaan mureaa. Karitsan liha on vähärasvaista, paistissa on rasvaa vain 4%, mutta se on tästä huolimatta erittäin maukasta. Karitsan hienostunutta makua korostaa tuoreiden yrttien raikkaat maut. Suositeltava kypsyysaste medium plus.

 

KARITSAN ULKOFILEE

,

Karitsan ulkofilee on mureaa ja erittäin hyvää lihaa. Se on vähärasvaista, ja siksi se on valmistettava varovaisuutta noudattaen, jotta siitä ei tule kuivaa. Liha on peräisin selkäosasta.

Sopii grillattavaksi tai paistettavaksi, kypsyysaste medium tai puoliraaka.

 

KARITSAN NISKA

,

Mehevä, maukas ja koristeellinen. Liha on peräisin selkäosasta ja on oikeastaan karitsan ulkofileetä, josta luita ei ole poistettu.

Sopii erinomaisesti grillattavaksi.