KARITSAN PAAHTOPAISTI

,

Upea annoskokoinen karitsan paahtopaisti on lautasen kunkku, niin pihvinä kuin paistina. Murea, kalvoton, vähärasvainen ja helppo valmistaa. Esimerkiksi näin: Paista pinnat kiinni pannulla ja kypsennä 10–20 minuuttia uunissa (150 astetta), haluamaasi kypsyysasteeseen.

 

KARITSANPAISTI

,

Nuoren lampaan eli karitsan liha on luonnostaan mureaa. Karitsan liha on vähärasvaista, paistissa on rasvaa vain 4%, mutta se on tästä huolimatta erittäin maukasta. Karitsan hienostunutta makua korostaa tuoreiden yrttien raikkaat maut. Suositeltava kypsyysaste medium plus.

 

KARITSAN NISKA

,

Mehevä, maukas ja koristeellinen. Liha on peräisin selkäosasta ja on oikeastaan karitsan ulkofileetä, josta luita ei ole poistettu.

Sopii erinomaisesti grillattavaksi.

 

KARITSAN ULKOFILEE

,

Vasikan ulkofilee on rasvapeitteen ansiosta maukas. Ulkofilee sopii grillattavaksi tai paistettavaksi viipaleina, se sopii myös paistettavaksi kokonaisena. Lihasta tulee hienon koostumuksensa ja rasvansa ansiosta todella hyvää ja mureaa. Vaalea väri johtuu eläimen suhteellisen nuoresta iästä. Valitse hienosti marmoroitunut ja kiinteä lihapala.