VASIKAN LIHAKUUTIOT

,

Vasikan lihakuutiot on helppo ja nopea raaka-aine monenlaisiin patoihin. Vähärasvainen pataliha sopii niin kastikkeisiin kuin juuresten kanssa uuniin. Lihan maku on neutraali, ja eri tavoin maustettuna sopii niin mietoihin kuin tulisiin ruokiin. Muistathan, että pataruoka vain paranee kun lämmität sen uudelleen.

 

VASIKAN ENTRECOTE

,

Erotukseksi muuhun vasikanlihaan vasikan entrecote on marmoroitunutta ja sen vuoksi sopivaa grillattavaksi. Lihasta tulee hienon koostumuksensa ja rasvansa ansiosta valtavan hyvää ja mureaa. Lihan vaalea väri johtuu eläimen suhteellisen nuoresta iästä. Valitse hienosti marmoroitunut ja kiinteä lihapala.

Sopii yhtä hyvin valmistettavaksi uunipaistina kuin ohuina tai vähän paksumpinakin viipaleina.

 

VASIKAN CULOTTE

,

Vasikan Culotte on todellinen herkku, ja liha on hyvin mureaa. Vasikanliha on vähärasvaista, joten rasvapeite kannattaa jättää paikoilleen, koska se antaa lihalle makua ja mehevyyttä.

Sopii hyvin grillattavaksi tai paistettavaksi palana.

 

VASIKANPAISTI

,

Luonnostaan murea vasikanpaisti sopii erinomaisesti uunipaistiksi. Valikoimastamme löytyy verkotettu paisti (eri paistinosista), paahtopaisti ja sisäpaisti. Vasikan paistit ovat kypsennettäessä parhaimmillaan kypsyysasteella medium tai medium miinus. Varo ylikypsennystä, liha kuivuu helposti.

 

VASIKAN ULKOFILEE

,

Vasikan ulkofilee on rasvapeitteen ansiosta maukas. Ulkofilee sopii grillattavaksi tai paistettavaksi viipaleina, se sopii myös paistettavaksi kokonaisena. Lihasta tulee hienon koostumuksensa ja rasvansa ansiosta todella hyvää ja mureaa. Vaalea väri johtuu eläimen suhteellisen nuoresta iästä. Valitse hienosti marmoroitunut ja kiinteä lihapala.

 

VASIKAN MAMINHA

,

Hienon liharakenteen ansiosta vasikan Maminhassa on jonkin verran vähemmän puruvastusta kuin naudan Maminhassa. Rasvapeitteen ansiosta lihasta tulee mehevää ja se saa hyvän maun.

Sopii hyvin grillattavaksi kokonaisena tai viipaleina.